7 tips om meer water te drinken voor een stralende sunshine!

Sunshines stralen, en je kan alleen maar stralen als je goed gehydrateerd bent. 

Maar hoeveel water moet je binnenkrijgen, hoe krijg je dit binnen en wat zijn de effecten als je meer water gaat drinken.

 

Hoeveel water per dag?

Als uitgangspunt kan je het volgende aanhouden; per 23 kilo lichaamsgewicht drink je 1 liter water. Stel je weegt 69 kilo dan mag je drie liter water drinken per dag om goed gehydrateerd te zijn. Drie liter is veeeeeel! 

Waarom is voldoende water drinken zo belangrijk? 

Nu denk je wellicht, ik drink nooit genoeg water en voel me prima, dus waarom meer water gaan drinken? Omdat je niet beter weet, drink je een week lang bewust voldoende voel je je zo ontzettend veel energieker, vrolijker en wakkerder. 

Genoeg water drinken is het eerste wat ik mijn klanten aanleer, omdat dit bij aankomen of afvallen cruciaal is. Zonder voldoende water drinken gaat het je simpelweg niet lukken op een efficiënte wijze. 

 

Wat zijn de voordelen van meer water drinken? 

 • Je slaapt dieper waardoor je veel frisser wakker wordt
 • Je afvalstoffen kunnen beter vervoerd worden in je lichaam (ze blijven niet vast zitten) waardoor ze makkelijker je lichaam kunnen verlaten door zweet, plas en ontlasting.
 • Je bent sterker! Een bekertje water onder je benodigde water inname scheelt 7% in je kracht! Dit is bizar veel. (Leuk weetje, waarom denk je dat Pre-Workout zo populair is? Omdat mensen een hele bidon water innemen voor het trainen waardoor ze sterker zijn. Pre-Workout bestaat veelal uit cafeïne, dat maakt je wakkerder, maar het water zorgt ervoor dat je sterker bent!) 
 • Je kan je veel beter concentreren!
 • Je stofwisselingen is 3% sneller.
 • Wanneer je meer water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken die wellicht erg calorie houdend zijn. 
 • De hele dag door voel je je heel fris waardoor je betere keuzes kan maken in je voeding(wanneer heb je de meeste snaai behoefte? Yesssss, wanneer je duf en moe bent) 
 • Je hebt minder een gevoel van honger (whoopwhoop) 
 • Makkelijkere stoelgang (oei wat fijn (-:)

 

Tips om elke dag genoeg water te drinken: 

 1. Koop een doorzichtige fles met een inhoud van meer dan 500ml. Hoe groter je fles, hoe minder vaak je deze moet bijvullen. 
 1. Zorg dat je fles continu bij je in de buurt staat. Als je de fles vaak ziet zul je sneller een paar slokken nemen.
 2. Probeer een halve liter in een keer te drinken in plaats van steeds kleine slokjes.
 3. Drink direct als je opstaat al een 750 ml, dan heb je die alvast binnen!
 4. Probeer in de ochtend zoveel mogelijk water te drinken en niet in de avond. De kans dat je nachts naar de wc moet is groter en dit is niet wenselijk.
 5. Als je het water zat bent dan kun je er een BCAA in doen voor een smaakje of voeg wat fruit toe, ziet er gelijk super gezond uit!
 6. Vind je het moeilijk meer water te drinken en vergeet je het soms? Zet de wekker op je telefoon, puur als reminder dat je weer een paar slokken mag drinken.

 

Hoe weet je dat je voldoende drinkt? 

 • Het bijhouden hoeveel je water drinkt is heel feitelijk en verstandig
 • Vijf keer of meer naar de wc moeten waarbij je urine heel helder is en licht van kleur
 • Wanneer je op je huid drukt buigt deze gelijk terug

 

Ik daag je uit om een week lang je vochtinname bij te houden en per 23 kilo lichaamsgewicht 1 liter of natuurlijk meer water te drinken. Laat me weten hoe je je voelt. Het grootste verschil in hoe mijn klanten zich voelen, komt doordat ze voor het eerst in hun leven voor een lange termijn voldoende vocht binnen krijgen. 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Hedwig

  Ha Paula,

  Het brengt een hele planning met zich mee wanneer ik me vol giet met water aangezien ik om de haverklap naar het toilet moet. Ik ervaar dat soms echt als mega irritant, vooral omdat niet altijd zeker met Covid op dit moment meer de gelegenheid er niet is om naar het toilet te gaan dan wel. Heb jij wat dat aangaat tips? En kruidenthee mag je scharen onder de noemer water toch?

  1. Paula

   Hi Hedwig,

   Helemaal herkenbaar, helaas heb ik daar geen tip voor.. Ik denk dat heel veel mensen zich in het probleem herkennen!
   Mijn advies is sowieso om voor de middag het grootste gedeelte van je waterinname binnen te hebben. Dat scheelt sowieso voor de nacht een toilet bezoek.
   En thee mag je inderdaad mee tellen als water.

Geef een reactie