Balans tussen voeding, gewicht en sport, hoe doe je dat?

Een balans vinden tussen voeding, sporten en gewicht, hoe doe je dat?  

Een van de meest gestelde vraag die ik als coach krijg… ik wil graag een juiste balans in mijn voeding, gewicht en sporten maar hoe doe ik dat nou? 

Het laatste wat we willen is totaal uit balans zijn en met tranen op de bank zitten omdat het leven jou lijkt te leven in plaats van andersom. Het geeft een gevoel van los zand, hoge hartslag, een niet happy jou die niet happy kijkt wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt.  

En daarom is het ook een goede vraag. Want balans geeft rust, toch? Het gevoel dat je het goed doet en je geen zorgen hoeft te maken dat iets niet slechter wordt. Want het laatste wat we willen is dat iets minder wordt. En het laatste wat we willen is niet meer kunnen genieten. En dit samen maakt het allemaal best ingewikkeld. Want wat is nou een juiste balans.  

Het woordje juiste. Best boeiend. Want dit is natuurlijk voor iedereen compleet anders. En het belangrijkste hierbij is eerst te kijken naar welk resultaat wil je hebben. Exact hetzelfde blijven, wil je afvallen en zo ja hoeveel?  

De volgende stap is te kijken wat je hiervoor feitelijk moet doen. Wat is het? Hier gaan superveel mensen de fout in wat tot mega frustraties leidt. Want ik eet gezond, bijvoorbeeld een salade. Maar wat veel mensen vergeten is dat in een salade vaak meer kcal zitten dan een hamburger! AUTCH!  

Het compromis, ik eet heel gezond is dus niet feitelijk genoeg voor een balans. Ga kijken naar de feiten, hoeveel kcal komen erbinnen, en hoeveel gaan eruit. Dit is het enige wat zorgt voor hetzelfde gewicht. Ingewikkelder dan dit is het niet. De vraag hierna komt gelijk, hoeveel kcal mag je hebben om op hetzelfde gewicht te blijven? En hoe actief moet je hiernaast zijn?  

Als je dit weet dan is het een kwestie van hier invulling aan te geven. Als dit drie keer sporten in de week is, en je weet dat je hiernaast dan ruimte genoeg hebt in je calorieën om uiteten te gaan dan heb je een fijne balans tussen voeding en sporten gevonden.  

In balans zijn heeft ook te maken met verantwoordelijkheid nemen als een onderdeel wat invloed heeft op je balans uit balans is. Ga je twee keer uiteten in de week? Dan kan het zijn dat je de extra gegeten calorieën moet compenseren op andere dagen of je een dag extra moet gaan sporten om in the end weer in balans te zijn. Dit laatste kan je overigens niet één op één nemen om even een zijstap te maken. Je kan gegeten calorieën niet direct compenseren door meer kcal te verbranden helaas. 

So, first thing first! Ga eerst na wat wil je en wat wil je ervoor doen en wat heb je er niet voor over. Wat is voor jou de balans tussen voeding en sport en weet je zeker dat de acties die voor jou balans heten haalbaar zijn en je het gewenste resultaat geven?  

Krijg de kennis die nodig is om een echte balans te vinden. Leer te schakelen tussen de elementen die jou balans geven. Leer aan welke touwtjes je mag trekken of mag laten vieren. Want ook dit is mega belangrijk bij het vinden van balans. Ga vooruit plannen zodat ook de momenten van ontspanning er kunnen zijn.  

En ik geloof er heel erg in dat wanneer je vooruit plant, en je juist je happy momenten zoals uiteten en vakantie de touwtjes wat kan laten vieren, en je weet dat dit je doel niet in de weg hoeft te staan, je hier extra van kan genieten. Want dit geeft rust!!!!!!! 

En vind je het fijn om hier mee geholpen te worden dan kan coaching een goede sta zijn. Mijn gehele coaching is ingericht om enerzijds je doelen te behalen maar ook om te leren wat voor jou de fijnste balans tussen voeding en sport is. Het stukje rust start al dat ik je richtlijnen ga geven waarin jij je mag gaan bewegen zodat het denkwerk al voor je is gedaan. Jij hoeft alleen maar invulling te geven en te doen. En hiernaast krijg je doormiddel van video’s, de besloten Facebookgroep en direct contact zoveel kennis over voeding en training dat je na het traject zelfstandig door kan omdat je weet wat voor jou de balans is die werkt en waar jij je happy bij voelt.  

Ik wil jou weer laten stralen wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt, om wat je ziet maar ook hoe energiek je je voelt en hoeveel rust je hebt omdat je weet hoe voeding werkt. 

Wil je rust en balans tussen voeding en sport vinden? Klik hier voor meer informatie! 

 

Geef een reactie