Carnaval!! Zo beperk je de schade……HIK!

Carnaval!!!!!! Here we come! Dit weekend staat Carnaval weer op de planning! Veel sunshines vroegen hoe ze de schade konden beperken. Hierbij 7 tips om gezond te eten tijdens Carnaval.

Whoehoe! Ik moet zeggen dat ik als Friezin er niet mee ben opgegroeid, en pas twee jaar geleden voor het eerste Carnaval heb gevierd met een vriend. En goed ook…ik ben er drie dagen echt ziek van geweest maar wat was het leuk!!!!!! Gezelligheid, veel drinken, niet weten hoe ik thuis ben gekomen, mee gezongen op nummers die ik niet kende en dus la-la-laaaaaa mijn beste versie was. Oeh, ik zie dat ik niet heel intelligent uit mijn ogen keek hier, haha dat was ook niet zo (smileys met twee traantjes).

Maar hoe kan je toch volop Carnaval vieren als je aan het afvallen bent?

Hierbij mijn beste tips om carnaval door te komen!

  1. Ga niet! Okay, joke!
  2. Goed begin is het halve werk. Begin s’ochtends tijdens carnaval met gezond eten. Dus neem een eiwitrijk ontbijt, veel eitjes, zalm en verse sinaasappelsap om de vitamine C goed op peil te houden. Drink hierbij een liter water, dit is veel maar scheelt enorm voor de kater morgen.
  3. Probeer begin van de middag ook nog wat eiwitten binnen te krijgen en complexe koolhydraten, dit geeft niet alleen een verzadigend gevoel, in de middag en avond ga je er niets meer van binnen krijgen en je lichaam heeft het heel hard nodig om te herstellen van de alcohol (-: Dit kan zijn een al gebakken omelet met spinazie of een paar pannenkoeken.
  4. Wissel een glas alcohol af met een glas water, of bestel het beide tegelijk. Met twee glazen in je handen staan kan prima tijdens de carnaval. Eerst het glas water leegdrinken en dan het glas alcohol! Alcohol dehydrateert waardoor de gifstoffen niet goed door je lever afgebroken kunnen worden, water helpt erbij dat alle functies in je lichaam goed blijven werken, zo ook de lever functie.
  5. Spreek met jezelf af dat je lekker gaat genieten, maar dat je een dag na de Carnaval gaat sporten in de ochtend. Dit is even bits, maar hierdoor is het wel makkelijker de draad van het gewone leven op te pakken.
  6. Probeer tijdens carnaval overdag gezond te eten. Dus veel fruit of drink verse sapjes (en dan niet alleen van die verse hop sapjes (-:). Na de carnaval heerst er elk jaar weer een griep-golf, zorg dat jij er niet door gegrepen wordt!
  7. En het belangrijkste, geniet, dans, lach, feest en beest….uiteindelijk is bewegen en lachen ook heel gezond!

Veel plezier!!!!!!!

Liefs, Paula

Geef een reactie