Discipline leren, kan je dat? Ja, zeker!

Ok, voorafgaand aan het serieuze geklets, ik vind het zo tof dat je mijn blogs leest. Dat ik jou kan helpen, ook al is het maar een innimini beetje en natuurlijk mega veel! Ik word hier zo blij van, een gelukkige jou die happy met zichzelf is, trots in het leven staat.

Anyway, discipline. Een boeiend onderwerp want dit is voor 70% de reden dat wordt aangegeven dat het mensen niet lukt om een doel te bereiken. In dit blog gebruik ik het doel afvallen.

Discipline is niet iets wat je “hebt” of niet. Van natuurlijke gedisciplineerde mensen bestaan niet, helaas je kan er niet mee geboren worden. Dus onwijs positief……je kan discipline leren, jij ook! (make your day!)

Tell, hoe kan ik dit leren want mennnnn ik wil dit!

De letterlijke kracht zit erin dat met herhaling het makkelijker wordt om iets vol te houden. Waarom is het makkelijk om elke ochtend je tanden te poetsen nadat je hebt ontbeten (ervan uitgaande dat je dit doet, smiley met twee traantjes)? Dit is omdat je het zowaar hebt gedaan dat het logisch is geworden. Je weet dat je erna een frisse mond hebt, het korte termijn effect, maar op langere termijn weet je dat je je tanden gezond houdt.

Het hoeft niet perfect te gaan de ene keer poets je een minuut, de andere keer met minder tandpasta, en heel soms vergeet je het. Maar een dag erna pak je de draad gewoon weer op.

Wauw, dus je hebt mega veel discipline, je poetst elke ochtend je tanden (applaus voor jou, you got this).

Kort gezegd, je hebt een patroon in je leven gecreëerd. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld afvallen en een gezonde levensstijl.

Je kan een gezonde levensstijl creëren, wetende dat al het begin moeilijk is. Dat mag er zijn, dat is niet erg. Nogmaals, het hoeft niet perfect, dat doe je met tandenpoetsen ook niet elke dag. A, wat is perfect? En B, zoek dingen die het makkelijker maken om zoveel mogelijk bij het perfecte te komen. Met tandenpoetsen hebben ze nu een elektrische tandenborstels die je vertelt hoe lang en hard je poetst. Wauw, dit is te gek.

Dit werkt ook zo met een nieuw patroon oftewel discipline leren, bijvoorbeeld voor afvallen en een gezonde levensstijl.

Vroeger had ik – ik zal niet in details gaan – een heel ander eetpatroon dan dat ik nu heb. Iets met stokbrood voor avondeten, en in de pauze 8 kano koeken naar binnen werken.

In het weekend of tijdens de vakanties laat ik mijn voeding letterlijk los, ik eet me niet vol vol maar ik hou nix bij, eet waar ik zin in heb.

Na de vakantie vind ik het ook altijd weer even spannend om weer in een gedisciplineerd ritme te komen.

Met deze stappen lukt het me, en ik hoop jou ook!

Het gaat niet “perfect”, dat hoeft ook niet.

Zolang je je maar realiseert dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt. Je kan heel graag “willen” afvallen maar kies je ook ergens voor. Durf je er ook naar te handelen? Je kan wel willen afvallen, maar durf je ook minder chocolade te eten, durf je NEE te zeggen, durf je alles in teken te zetten om je doel te behalen?

Wil je andere resultaten, dan moet je andere keuzes maken, that’s all! En ik zeg durven, omdat ik begrijp dat het eng is, het vertrouwde los te laten en met iets nieuws te beginnen. Got it. Maar neem van mij aan, dat happy in je lichaam voelen, een stralende lach met veel zelfverzekerdheid fantastisch is.

En mocht je ervoor willen gaan, discipline leren en creëeren, gezonder leven, wellicht afvallen, weer willen stralen? Dan kan ik, zie mij als die elektrische tandenborstel (ik moet lachen nu maar ik meen het bloedserieus), je helpen om te leren welke keuzes goed zijn, welke stappen je kan nemen om naar dat fitte lichaam en mind toe te werken.

Hiervoor is het Sunshine coachingstraject. Hierin leer ik je hoe je nog steeds kan blijven genieten van uiteten, chocolade maar je je er vervolgens niet schuldig over hoeft te voelen en jij elke week exact weet wat je doelen zijn.

Klik op onderstaande button voor meer informatie! Ben je onwijs nieuwsgierig geworden hoe ik jou naar je doel kan gaan begeleiden? Vul het contactformulier in of stuur mij een privébericht via Facebook of Instagram. Onwijs leuk om van je te horen.

Ik gun jou ook een lichaam waarin je je vrij en krachtig voelt.

Liefs,

Paula

Geef een reactie