Full body training; het beste voor vrouwen! Why?!

Ok, ik zie het vaak om me heen, man en vrouwlief trainen de hele training samen. En vaak zo blijkt, is dit het schema van de man. Het splitschema, dus trainen per spiergroep. En op zich is er niets ergs aan want gezelligheid is ook belangrijk. Maar voor het meeste resultaat te behalen is voor vrouwen een full body training het meest effectief om in korte tijd veel progressie te boeken.

So why?

Een vrouw wil haar hele lichaam trainen, waarbij een man vaak en focus gebied heeft. Of in een bepaalde periode grotere biceps, borst of benen trainen. Wijvrouwen willen overall goed in verhouding zijn en hoeven niet specifiek grote armen, benen of biceps. Oke, 80% van de gevallen dan.

Maar eerst even over dat splitschema, wat is dat?

Een split schema houdt in dat je trainingen onderverdeelt zijn in verschillende aparte spiergroepen die je op verschillende dagen traint. Zo train je bijvoorbeeld op maandag borst en kuiten, dinsdag benen en triceps etc. Op deze manier trainje een spiergroep maximaal twee keer in de week, omdat er ook rustdagen in verwerkt zijn.

En nu de fullbody schema..?

Met een fullbody schema worden alle grote spiergroepen (rug, benen &billen) bij elke training flink aangepakt door oefeningen zoals hiptrust, squats, deadlifts en bijvoorbeeld pullups. Dus stel je traint vier keer in de week, dan worden deze spiergroepen vier keer in de week getraind in plaats van twee keer.

Uiteraard zijn er nog andere mogelijke schema’s maar deze laat ik voor het gemak even buiten beschouwing omdat ze niet effectiever zijn dan full body training voor vrouwen.

Wij vrouwen hebben één groot voordeel…smile! Wij herstellen sneller!!!

En hierdoor kunnen wij vaker een spier belasten en dus met een veel hogere frequentie een spiergroep trainen. Dit is omdat wij simpelweg
minder schade en spanning kunnen creëren tijdens het trainen dan mannen, wij belasten het centrale zenuwstelsel minder.

Maar volgens mij zei ik het verkeerd, we hebben zeker wel een focusgebied en dan zijn onze billen. Zeker billen moeten vaak en zwaar belast worden voordat ze zichtbaar gaan groeien omdat ze erg snel herstellen. Whoop whoop, hoe fijn is dat.

Maar hoe nu verder?

Als je zelf een schema wil maken plan je oefeningen dan zo dat je start met het trainen van je grote spiergroepen.

Deze gebruiken veel meer energie dan de kleinere spiergroepen in je lichaam. Start bijvoorbeeld je training met een deadlift, en een squat met hoge intensiteit en maximaal 6 tot 8 reps. Hierna ga je door met bijvoorbeeld je triceps en buik te trainen. De dag erna begin je met pullups en hiptrusters. Ook week intensief, lage reps, hoog volume. Hierna ga je verder met biceps en borst trainen. Pak minimaal een dag rust in de week en een cardio dag. De cardio mag ook een HIIT workout zijn.

Dag drie of vier start je weer met je billen of bovenbenen. Reken maak dat op deze manier van trainen je billen gaan groeien!!!!

Laat mij weten of je nog vragen hebt over fullbody workouts, ik beantwoord ze graag.

Ben jij klaar om te straten met een 12 weken lang behoorlijk intensief trainingsschema die bestaat uit full body training speciaal voor vrouwen? Speciaal geschreven voor vrouwen met de focus op billen, buik en benen?

Klik hieronder op de afbeelding.

Veel liefs, Paula

 

Geef een reactie