Help, ik heb een pak koekjes gegeten! Hoe kan je jezelf weer herpakken? TIPS!

Help, ik heb een pak koekjes gegeten! Hoe kan je jezelf weer herpakken tijdens het afvallen?!

OK, ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen met krachttraining. In het eerste jaar ben ik in vetmassa 10% naar beneden gegaan, en in totaal in dat jaar 7 kilo aangekomen aan spiermassa. Best een transformatie al zeg ik het zelf.

Maar als je denkt dat ik nooit een terugval heb gehad dan heb je het mis, vaak genoeg zelfs. Want misschien herken je het wel, jezelf  ‘even’ trakteren op een stukje worst (love worst haha) of een stukje taart. En omdat ik voor mijn gevoel toch al de fout in was gegaan ging dit gerust een twee weken door….autch….ook herkenbaar?

En dan schiet het trainen er ook bij in, want je wordt makkelijker. En eigenlijk gaat alles minder, je voeding, het trainen, je energielevel, je humeur, het nakomen van afspraken, je kleding, je make-up )-: No selfies for me op zo’n moment haha.

Maar er is hoop!

Inmiddels weet ik mezelf steeds sneller te herpakken tijdens het afvallen. Ook weet ik of ik echt de bocht ben uitgeschoten, en dat dat bijvoorbeeld door een geplande Tony’s reep dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Lees; een geplande Tony’s waarbij je weet dat het je fitheid en doel niet in de weg staat. OK check, ik dwaal af..(naar al dat lekkere eten in mijn hoofd…)

Herpakken, daar hadden we het over.

Dat herpakken tijdens het afvallen doe ik door mezelf de volgende vraag te stellen; waarom laat ik me zo gaan. Wat zit erachter? Als je weet waarom je iets doet dan is het makkelijker te voorkomen.

Voor mij is het vaak de reden dat ik of te weinig gezonde voeding in huis heb die ik ‘even’ gemakkelijk tussendoor kan eten. Of omdat er plotseling iets negatiefs gebeurd wat ik niet had zien aankomen. Koekjes lijken dan voor mij het enige perfecte  wat er bestaat! Maar hoelang blijft die smaak daadwerkelijk in je mond?

En waarom moet ik dan een heel pak ineens eten, en het maakt niet uit hoe groot die is, hij moet op! Dat doe ik omdat ik simpelweg niet aan narigheid wil denken, dit leidt me even af. En ondertussen verzin ik allemaal smoesjes, ik train vaak dus het mag. Voor deze ene keer mag het, het is al een hele tijd goed gegaan!

Maar NEE NEE NEE, juist dat ene koekje, juist dat stukje ongeplande chocolade, maakt dat je je doel niet haalt.

Schrijf het op!

Wat voor mij heel erg werkt is dat ik het ben gaan opschrijven. Waarom eet ik ineens zoveel. Wat is het? Bij mij was het afleiding.

Maar nu, als ik een moeilijk moment heb, weet ik dat ik eerst een half uur leuke YouTube filmpjes ga bekijken, of ik bel een vriendin op. Dan ben ik weer afgeleid van dat gevoel dat ik een pak koekjes wil eten.

En wat het beste werkt, het delen met iemand die achter je doel staat. Daar mag je kwetsbaar tegen zijn. He helloaaa, ik bel je even omdat ik een onwijze craving heb…please help me even dor dit gevoel heen (-:. It will help you!

Nog een tip!

Kijk naar foto’s toen je aan je journey begon. Waarschijnlijk ben je daar niet heel happy mee, anders was je niet met afvallen of aankomen begonnen. ga terug naar het gevoel dat je toen had, daar op die foto. Dan zeg je tegen jezelf, ik mag dat pak koekjes, no probleem…als je maar wel eerst naar die foto hebt gekeken. Reken maar dat je pak koekjes heel snel uit je hoofd zet!

Laatste tip!

We zijn vrouwen…jup…we can’t help it..sometimes we litteraly NEED some Chocolat! Right?

Dit kan namelijk gewoon, je moet alleen weten hoe. Sterker nog, dit kan een hele reep Tony’s Chocolonely zijn! Maar dit wist je natuurlijk al (Smileys met knipoog). Zo niet lees dan de Tony’s Guide en leer hoe je dit voor jezelf inplant. www.pauladenblanken.com. (Enne… dan hoef je je minder snel te herpakken tijdens het afvallen).

Dus plan ze dan ook in! HEERLIJK!!!! Extra genieten…omdat je weet dat het kan en mag!

Veel liefs,

Paula den Blanken

Geef een reactie