Hoe zorg je ervoor dat je niet laat weerhouden door angst

Herken je dat? Dat je een gaaf doel hebt gesteld, en je plots een tijdje later niet meer durft? Dat je het spannend vind en je even niet meer weet waarom je het ook alweer doet? Haast bang bent om succes te hebben? Want dat is toch alleen voor anderen weggelegd? Hoe zorg je ervoor dat je niet laat weerhouden door angst.

Iets met spannend!

Jee, weer even een ander blog dan de anderen en meer een persoonlijk blog. Ineens vind ik het heel spannend..niet een beetje spannend maar heel spannend. Mijn doel behalen, zoveel mogelijk vrouwen begeleiden naar weer een fit lichaam en die met een stralende lach zichzelf in de spiegel aankijken. Vrouwen die zich zowel lichamelijk als mentaal zichzelf echt krachtig voelen. Keuzes durven te maken die goed voor haarzelf zijn, omdat zij daar gelukkig van wordt.

En dan mag ik al aan dat geluk proeven omdat er al vrouwen het vertrouwen hebben gegeven en al resultaten boeken. Daar sta ik ’s ochtends met een glimlach voor op! Sterker nog, ik wil nooit meer anders. Dan krijg je weer een appje dat ze nieuwe records hebben gehaald in de gym, of weer twee centimeter kwijt zijn om hun middel. Dat ze zich trots voelen omdat ze het uiteindelijk zelf doen. Wauw, dit is voor mij echt geluk.

Nog spannender!

Maar ik vind het ook mega spannend, want het liefst zou ik nog meer vrouwen helpen om haar doel te behalen. En heel simpel, het is ook letterlijk mijn brood. Een paar maanden geleden heb ik besloten om voor mijn geluk te gaan, in het letterlijke diepe te springen en het goede alsof het leven tekort is om iets te doen waar je niet volle 100% gelukkig van wordt.

Ik volg nu een beetje mijn eigen cochingstraject omdat ik daarin geloof. Als ik met vrouwen een traject start dan vraag ik altijd; wat is je allergrootste droom? En denk vooral veel grootser dan dat je zou durven. Ok 20 kilo afvallen, goed doel. Door op die manier te denken kwam ik bij het doel;

In 2018 wil ik 2000 vrouwen geholpen hebben met afvallen zodat zij weer met een glimlach voor de spiegel staan omdat ze blij zijn met wat ze zien.

Bam..!

Nog meer spanning en twijfel!

Maar je zal het wel herkennen, dan heb je met mega veel energie je doel gezet, je bent begonnen en iedereen komt vroeg of laat het moment tegen dat de twijfel toeslaat. Kan ik het wel, gaat het me lukken, wat gaat het doel mij eigenlijk ook alweer geven, ik zie nog niet de stijgende lijn die ik zo graag zou willen. Eigenlijk laat je je weerhouden door angst.

Help, help en nog eens help.

Ik weet ook niet exact waarom ik dit deel met jullie, of eigenlijk weet ik het wel. Voordat ik dit blog begon te tikken had (heb ik nog steeds merk ik) een mega twijfel moment. Ik lag lekker onder mijn dekentje op de bank, even de oogjes dicht en het liefste nog het dekentje over mijn hoofd trekken. Dan wil ik het liefste dat niemand mij ziet. Ik en mezelf, lekker in mijn veilige wereld. De wereld van twijfel, de wereld van angst, de wereld van onzekerheid en ongeloof.

En dat zijn nou net de momenten die er toe doen. De weegschaal wordt er in mijn hoofd bij gepakt…voor mij is de simpele keuze, of ik ga weer voor een baas werken en elke dag mijn ding doen. Elke maand weten welk salaris ik op mijn rekening krijg en lekker vooruit kunnen plannen. Sounds like a prima leven, maar echt blij, gelukkig en vooral voldaan voel ik mij niet.

Dit versus; vrouwen die mij appen dat hun kleding ineens ruimer zit, dat de weegschaal ineens een ander lager getal laat zien, ze je vertrouwen omdat de resultaten er zijn, ze blij zijn dat ze meer aandacht krijgen, blij zijn omdat ze nu ineens keuzes durven te maken omdat ze weten wat belangrijk is voor hun, maar ook de onwetendheid hoeveel moneys er op de rekening binnenkomt, even nog geen vakantie plannen omdat het simpelweg onzeker is.

Maar wel springend de woonkamer door stuiteren omdat er een nieuwe aanmelding is en mijn hele dag dan niet niet meer stuk kan. Dat ik vrouwen aandacht mag geven die ze verdienen.

En op zo’n moment heb ik het ineens weer even scherp waarvoor ik het ook alweer doe.

JUST DO IT

Als mijn coaching klanten mij berichten dat ze het allemaal even niet meer weten dan zeg ik; trust the proces, bedenk weer even waarom je het ook alweer doet, wat is wat jou long term echt happy maakt, wat is het?
En ga dat weer doen, just do it blijft the key. Blijf vooral niet in je twijfel hangen.

Dus opstaan, achter mijn laptop gaan zitten en dit verhaal tikken. Met de wetenschap dat het weer anders is dan andere blogs, wellicht iets persoonlijker en dus het voelt ook weer enger.

Maar echt girls…als jij het even moeilijk hebt en het niet meer weet dan sta ik nu voor je, ik pak je handen en kijk je recht in de ogen aan. JIJ KAN DIT! Het enige wat je hoeft te doen is doen. Welk stapje gaat je weer een innimini beetje bijdragen aan het behalen van je doel, dat is wat je gaat doen. Nogmaals, JIJ kan dit! Mijn vertrouwen heb je, we doen dit samen. So rock the shit out.

Mocht je dit lezen, dan ben ik super benieuwd naar jou doel, naar jou dromen, naar jou nieuwe ik. Wat wil je graag zijn, zonder dat je je laat weerhouden van angst? Stuur mij een berichtje via Facebook, Messenger, Instagram, via de mail via? Het maakt niet uit hoe, laat het me weten, ik ben zo reuze benieuwd!!!!!!

Veel liefs, Paula (en nogmaals….JIJ KAN HET!)

Geef een reactie