Heb je alweer zin in lekker trek…? 5 tips om dit tegen te gaan!

Hey Sunshine!!!

Je bent druk, heel druk. Kinderen, het werk, op tijd zijn, die nog even bellen, het verkeer zit niet mee, racen tegen de klok….Sjissel de wissel de hissel, ineens klopt het in je hoofd op die misschien al iets wat wattig aanvoelt! Ik heb trek, niet een beetje, maar veel trek! En 99% van m’n hoofd zegt lekkere trek. Als je aan een komkommer denkt, heb je ineens geen trek meer. Het maakt me niet uit wat het eten is, als je je tanden maar ergens in kan zetten en iets kan doorslikken, hungry like….. Herkenbaar? Hierbij tips hoe je lekkere trek kan tegengaan.

Ow nooooo…..

Whoop whoop autch.. je hebt het punt WEEER bereikt, en je weet ook dondersgoed dat dit de momenten zijn waar je een koningin bent in het veel calorieen wegeten in een recordtijd zonder dat je erbij stil staat. Al het eten danst je immers tegemoet en roept letterlijk Helloaaaaa hier zijn we! Smileys met allemaal leuke verpakkingskleurtjes, owja want het liefste kunnen we iets openscheuren wat kraakt of in vedergeval iets aan geluid maakt.

En je weet ook dat deze momenten je fijne mooie strakke lichaam in de weg staan….slik. Yup! Freaking…we hate this..

Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je deze momenten zoveel mogelijk beperkt, en sterker nog…nooit meer voorkomt. Want zeg nou zelf, wanneer kan je nou echt van eten genieten zonder schuldgevoel achteraf? Dat is wanneer je weet dat het lekker is en bijdraagt aan het behalen van je doel.

Voorbereid zijn is the KEY! En met voorbereiden bedoel ik plannen, met onderstaande punten probeer ik je een handje te helpen;

1)Plannen

Bedenk een dag van te voren hoe je volgende dag eruit gaat zien en bereid je daarop voor. Door de dag al in je hoofd door te nemen kom je er al achter wat de momenten gaan zijn waar je waarschijnlijk een lange periode tussen je maaltijden hebt zitten. Kijk nu al hoe je dit kan oplossen.

2) Neem ‘gezond’ eten mee als je op pad gaat

In mijn ogen bestaat er geen gezond en ongezond zoals je zelf waarschijnlijk nu bestempeld. Als ik iets gezond noem dan draagt je voeding bij aan je doel wat je hebt. Dus zelfs chips kan heel gezond zijn, wortelen hoeven niet gezond te zijn als je bijvoorbeeld daarmee boven je calorie behoefte komt waardoor je niet afvalt. Mocht je willen weten wat jou caloriebehoefte en macro’s zijn om jouw doel te bereiken; neem een kijkje op mijn coachingssite want ongetwijfeld kan ik je helpen (en leren) hoe je jouw doel kan behalen en welke voeding (en tussendoortjes (-:) voor jou wel/niet bijdragen aan je doel.

3) Zet de wekker

Misschien is dit wel de belangrijkste in het tegengaan van lekkere trek. Het klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, maar hier gaan mijn klanten als een tierelier op als ze vaak cravings hebben omdat ze een tijd letterlijk vergeten om te eten. Zet de wekker bijvoorbeeld om de drie uur en eet dan sowieso wat. Zorg dat je eten bij je hebt wat je kan meenemen. Dit kunnen al boterhammen in een zakje zijn en bakje kwark, name it. Heb je echt geen zin, eet dan toch. Je lichaam heeft de energie nodig.

4) Drink voldoende water

Door water te drinken geeft je hoofd minder snel het signaal af dat je ineens super veel honger hebt. Zorg er natuurlijk dan wel voor dat je regelmatig wat binnenkrijgt, want na 8 uur alleen op water drinken begint je hoofd vanzelf een keer te schreeuwen.

5) Die Stem in je hoofd

Een onderdeel van lekkere trek tegengaan is die stem in je hoofd. Je hebt waarschijnlijk meerdere stemmetjes in je hoofd, van hele lieve tot aan zeer niet lieve! Die niet lieve die geven je allerlei redenen waarom je wel lekker mag gaan snaaien. Je hebt het verdient, morgen ga je echt beginnen, een keer (wat eigenlijk de derde keer is) is niet zo erg. Ik ga toch nog sporten vandaag, jump wel iets langer op de fiets. Maar je weet zelf ook dat je een keuze hebt naar welke stem je wil luisteren. Hoe vaker je naar de lieve stem luistert die voor de langere termijn de juiste beslissingen wil maken wordt het overall makkelijker. Het is een soort va spier, je kan jezelf trainen om naar die lieve langere termijn stem te luisteren. De niet goede stem zal steeds zachter gaan praten en na een poos heb je hem niet meer gehoord. Volg je ‘m nog (-:

Ik hoop dat je veel aan bovenstaande hebt. Ga jezelf op nummer 1 zetten door jezelf als belangrijkste plan project te zien. Als jij veel goede energie hebt, heb je ook veel meer om te geven. Wees lief voor jezelf en je lichaam. De meest afgezaagde tekst maar wel 1000% gemeend; je bent het zo waard!

Veel liefs,

Paula

Geef een reactie