Met mega veel energie je dag door…je bepaald het zelf!

Met mega veel energie je dag door… je bepaald het zelf! Eigenlijk is je dag al gemaakt of gekraakt bij de eerst twee minuten van je dag. Yup, de eerste twee minuten al. Dat is 120 seconden. Maar het is ook interessant, want als dit echt zo is dan betekent dit ook dat we die zelf kunnen beïnvloeden. En is dat altijd leuk? I don’t know. In die 120 seconden bepaal wie jij wil zijn die dag, want als je het effect weet van bepaalde acties in die 120 seconden dan kan je daarop anticiperen.

Want stiekem willen we toch allemaal als een zonnestraaltje de dag door? Het liefst willen we toch boordevol met energie zitten, vooral niet snel geïrriteerd zijn en al helemaal niet kortaf zijn tegen de mensen waar we zo van houden. Energie hebben om dat compliment te maken, vrolijk zijn en kunnen geven.

Enn, serious…je wil niet weten hoeveel effect energie heeft op het afvalproces.

Maar hoe zit dat nou met energie?

Wat is eigenlijk energie? En zeker in dit lichaam van ons. Ohhhhh goede vraag…..(al zeg ik het zelf….lol..soms is het ook fijn om even lol te hebben me, myself and I achter mijn laptop tikkend). Je denkt nu waarschijnlijk aan voeding, voldoende slaap…in die hoek. Ergens klopt het, maar wat echt direct energie is is beweging.

Oke, ik neem je even mee…die eerste twee minuten. Wanneer voel je je energieker op de dag, als je gelijk je bed uit springt. Letterlijk springt, of je blijft nog drie keer snoozen en je draait jezelf nog een keer om..Check! Dat dus. Je hebt het geheel zelf in de hand hoeveel energie je hebt op een dag. Heb je als excuus dat je te weinig slaap hebt gehad, ga vroeger op bed. Zet die wekker, niet dat je moet gaan opstaan, nee..juist een wekker dat het bedtijd voor je is. Meer tips voor een goede nachtrust?Check dit blog – ik hoop dat je er niet gelijk bij in slaap valt (-:

En sochtends, ook al voel je je moe, ik theorie en in de praktijk..hoe moe je ook bent, kan je heel snel je bed uit gaan. En hoe meer je in die doe modus komt, hoe energieker je dag is.

Ik beloof mezelf in het weekend altijd dat ik de hele dag mag slapen, maar wel nadat ik een aantal dingen heb gedaan. Dit maakt het mentaal veel minder slaap, ik verbied het mezelf niet, want ik mag slapen als dit dit en dit. En dat is sowieso ontbijten, douchen, mijn ochtend Instagrampost heb geplaatst, 2 liter water hebben gedronken, boodschappen heb gedaan en getraind. Dit zijn best wat dingen maar in de middag mag ik dan prima een dutje doen.

Maar het grappige is, dat altijd na de training ik helemaal energiek ben, maar how?!!!! Exact, omdat ik heb bewogen. Hoe zwaarder en intensiever de training hoe meer energie. Wanneer ervaar je denk je meer energie? Na een duurloop van 1,5 uur of 6 x keihard sprinten. Yes, the last one. Hoe explosiever je bewegingen zijn, hoe meer energie je ervaart.

Maar we gaan weer even terug naar die twee minuten, direct nadat je opstaat.

Ik daag je uit!

Ik daag je voor de komende week uit om binnen 2 minuten nadat je wekker is gegaan dat je onder de douche staat. Binnen twee minuten (allright, heb je kids dan wordt dit misschien een iets lastigere opgave, maar het gaat er voorblom dat je gelijk actief bent). Denk niet waar je zin in hebt op dat moment, maar wat je letterlijk kan. Je kan binnen twee minuten douchen, je kan in het weekend trainen, kijk naar wat kan en prop het zove
el mogelijk in de ochtend. Hoe energieker je bent in de middag en avond.

Vind je energie een boeiend onderwerp? Stuur mij een berichtje, dan ga ik een hele grote blog schrijven hoe jij je energie weer op peil kan brengen. Het leven is zoveel boeiender en mooier wanneer je ontzettend veel energie hebt.

En nog een laatste tip, mocht je echt een inkak moment hebben, ga springen.

Gewoon springen, hoe hoger, sneller hoe beter. Maar springen is fantastisch. Het maakt je blij, het voelt weer even als kind zijn, je voelt alles stromen in je lichaam…niet voor niets heet het jaargetijde wanneer alles weer bloeit SPRING (-:! Nieuw leven in je. Ik gun het je zo! Ik stond dus op mijn werk vroeger regelmatig te springen in de wc, jump jump – zeker na een te lange slopende vergadering numero 3 op een dag (-:

Heel veel liefs,

Paula

 

Geef een reactie