Mijn #1 geheim om je doel WEL te behalen!

Hi Sunshine!!!!

Soms zijn wij vrouwen zo met details bezig, dat we de basis vergeten en daardoor niet verder komen dan…yep….die details. Ik moet toegeven dat ik mijzelf hier soms ook debet aan maak. Totdat mijn lieve man weer door de huiskamer roept…Paul Stay Stick to the Basics and be consistent…ah ja..check is ook zo.

En ik ga ditzelfde ook door het beeldscherm roepen, right now! Want de basis is zeker niet al die details.

Zit je haar wel goed, ik heb niet zoveel tijd om te trainen, voer ik de oefening wel goed uit, doe ik wel voldoende, zal ik lang of een korte cardio doen, of mijn telefoon is niet opgeladen, mijn veter zit niet strak genoeg, ik heb social media niet laten weten dat ik keihard bezig ben in de gym, zij heeft mooiere billen, oh kijk haar rug, help ik bak er niets van tot aan…….nog 1000 details waar je je druk om kan maken maar die er simpelweg niet toe doen.

De meeste doelen worden niet bereikt omdat ze onrealistisch zijn, ze falen vanwege eengebrek aan toewijding, motivatie of een goede planning. Ik zeg altijd…committent = prestatie. En falen in planning is een plan om te mislukken.

Maar wat werkt dan wel om je doel te behalen?

Zorg voor een goed plan, en als je het zelf lastig vind om te maken, zoek iemand die dit voor je kan maken! Door een goed plan te hebben is het voor jou duidelijk waar je naartoe wil, wat je einddoel is, waarvoor je al die energie levert. Het zal makkelijker zijn om op koers te blijven omdat je continu herinnerd wordt wat je mag gaan doen om je doel te bereiken.

Maar de beste tip is om niet perfect te willen zijn. Dat wil zeggen, als je een doel hebt waarbij je wil afvallen en je hebt een dag die niet bijdraagt aan dat doel…. dat is niet erg, het is OK. Want je bent niet perfect, het proces is niet perfect, er bestaat geen perfect!

Als je voor de lunch een keer een taartje hebt gegeten (wat overigens helemaal geen restricties hoeft te zijn!!!!!!!!!), denk dan niet; dan maakt de lunch ook niet meer uit, en het avondeten ook niet want mijn gehele dag is toch al verpest. NEE!!!!

Want een goede coach gaat je leren dat het taartje prima zou kunnen, als je ook maar weet wat bij de lunch passend zou zijn om je doel te behalen ZONDER voedingsrestricties.

Die zijn namelijk killing en dat is helemaal niet nodig. Het wel of niet bestaan van perfectie volgt vaak door schuldgevoel. Stel nou dat er geen perfectie bestaat, dan bestaat er ook geen schuldgevoel. En volgens mij is dat een leuke en fijne manier om je doel te bereiken.

Een aantal van mijn Sunshines die het #In90DagenFit programma volgen zijn in de eerste 6 weken al 5 kilo afgevallen. Ze eten gewoon wekelijks hun hele reep Tony’s Chocolonely – of een ander genotsfood – waar ze enorm happy van worden. Nogmaals, restricties en perfect willen zijn is niet het antwoord.

Hetzelfde met je trainingen, die gaan ook niet perfect, want het bestaat niet. En wat nou – ok…..serious, hier heb ik ook een aantal maanden over gedaan om deze mindset te krijgen – als een training nooit haalbaar is als je hem perfect zou uitvoeren?

Want als je het allemaal zou kunnen, dan ben je niet uit je comfortzone geweest…En waar groei je letterlijk van in dit geval qua spieren? Yup, exact die twee laatste halve herhalingen omdat hele simpelweg niet gaan.

En misschien bestaat perfectie wel… als je consistent bent in het iets niet kunnen, maar wel alles hebt gegeven. Ik denk dat dat onze nieuwe perfectie is?

Moraal van dit verhaal en mijn beste tip om je doel te behalen; wees consistent in het niet perfect zijn maar wel met het streven naar. Pak de draad op als je even totaal niet perfect bent geweest..JUST DO IT!

Op naar een niet perfecte dag! Geniet ervan!

Veel liefs, Paula

Geef een reactie