Moeders in het stralende middelpunt!

Het is Moederdag! Een dag om alle moeders, grootmoeders en bijna-moeders in het zonnetje te zetten. In deze blog geef ik je 7 tips om een hele fijne Moederdag te hebben. Natuurlijk is het fijn om deze dag door je kinderen en je man in de watten gelegd te worden. Maar mijn boodschap: wees vooral ook heel lief voor jezelf! Want wauw, vandaag is weer even een dag om te beseffen wat je allemaal mag doen om je kids zoveel te geven.

Tijd voor jou!

Elke dag houd jij alle ballen hoog en dat doe je echt fantastisch: je gezin, je werk, je relatie. Maar op welke plaats kom jij? Want eerlijk?…de tijd voor jezelf schiet er vaak als eerste bij in. Omdat je vooral goed voor anderen wilt zorgen.

Maar hoe lang is het geleden dat je écht iets voor jezelf hebt gedaan. Iets waar je mega happy van wordt en energie van krijgt? In deze blog geef ik je 7 tips om een hele fijne Moederdag te hebben.

En even een noot, ben je geen mama en heb je wel die wens. Kunnen zulke dagen je soms ook wat pijn doen. I feel you hierin. Know that. Maar dat ter zijde.

1.      Plan je rust

Maak er een gewoonte van om twee momenten per week in te plannen om even tot rust te komen. Neem deze afspraak met jezelf heel serieus, alsof het een afspraak is bij het ziekenhuis. Daar ben je ook stipt op tijd. Want we hebben het hier over een stuk gezondheid en jezelf op nummer 1 zetten. Even iets voor jezelf, waarvan je batterij weer oplaadt. Voor mij is dat een massage of een wandeling waarbij ik mijn telefoon thuis laat. I freaking love it!

2.      Communiceer wat je nodig hebt

Geef bij je partner en/of gezin aan dat je vaker voor jezelf kiest. De key zit hem in de communicatie. Wanneer je dit communiceert naar anderen, maak je de afspraak met jezelf nóg “echter”. Wat heb je van je partner nodig? Misschien neemt hij de zorg van het gezin op bepaalde momenten op zich, zodat jij tijd voor jezelf hebt. Geef aan waar je behoefte aan hebt. Anderen kunnen niet raden wat jij allemaal in je hoofd hebt, dus spreek het uit! 😉

3.      Do more of what you love

Dit klinkt als een open deur. Maar het is belangrijk dat je eerst goed in kaart hebt waar je energie van krijgt en wat je vooral energie kost. Waar reageer je goed op, en waarop niet? Wat voelt goed? Waar laadt jouw batterij van op? Dat. Vaker doen dus!

4.      Mediteer

Meditatie is een goede manier om tot rust te komen en het is echt even een momentje voor jezelf. En nee dat is niet zweverig! Focus je op je ademhaling, hierdoor kun je je gedachten beter loslaten en je hoofd even leeg maken. Er zijn diverse apps beschikbaar die je daarbij kunnen begeleiden. Neem een momentje tussendoor, zodat je na de meditatie je beter kunt concentreren. Of sluit de dag af met een meditatiesessie, zodat jij ontspannen kunt slapen.

5.      Beweeg!

Ga lekker sporten. Plan die training in of maak een wandeling. Ook een fijn moment voor jezelf, waarbij je enerzijds je hoofd kunt leegmaken en anderzijds je kunt focussen op een fijn en fit lichaam. Dit geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

6.      Doe een online-detox

Een simpele, effectieve tip om veel tijd te winnen. Zet je telefoon na 20.00 uur ’s avonds uit. Want zeg nou zelf: word je echt vrolijker van een avondje scrollen door social media? The answer is no! Geniet meer van het moment, lees een boek of een tijdschrift of start een fijn gesprek.

7.      Stop met multitasken

Vrouwen zijn vaak trots op het feit dat ze kunnen multitasken. Misschien denk je dat je effectief bezig bent wanneer je meerdere dingen tegelijk wilt uitvoeren. Maar dat is fout gedacht. Op de meeste momenten kun je je gewoon beter op één ding tegelijkertijd focussen. Je bent productiever omdat je niet steeds hoeft te switchen. Je bespaart dus tijd én energie wanneer je je op 1 taak tegelijk richt.

Zelfliefde

Door meer jezelf op nummer 1 te zetten ervaar je letterlijk meer zelfliefde, omdat je blijer bent met wat je in de spiegel ziet én je veel energieker voelt. Een prachtig proces, dat ik jou ook van harte gun! Daar profiteer jij niet alleen zelf van, maar ook iedereen om je heen! Je kunt meer energie en liefde geven aan anderen als jij vol energie zit.

Als jij tijd neemt om jezelf op te laden, dan kun je beter voor anderen zorgen. Ze beter oprechte aandacht en liefde geven.

Geniet van deze Moederdag! En ook al implementeer je maar één van deze tips, het gaat je zoveel moois brengen!

Deze dag is van JOU….en van niemand anders!

Geef een reactie