Tips voor een positieve mindset! Jij kan dit ook!

Ik weet het zeker, het leven is duizend maal leuker met een positieve mindset dan een negatieve. Zelf ben ik echt niet altijd de positieve Paul geweest die ik nu ben, sterker nog…..zwaar niet lekker in mijn vel zitten is mij niet onbekend (depressie klinkt gelijk zo deprimerend haha). Wauw, nu ik dit zo weg tik…ik heb het woord al een tijd niet meer gebruikt en het lijkt ook heel ver weg. En ergens in mijn diepste binnenste ik weet ik dat dat stukje zeker nog bestaat in mij en als ik er niet op let dat ineens weer kan oplopen. Ik wil alleen maar zeggen…haha er is hoop! (lol) Ik gun jou ook een positief leven daarom hier tips voor een positieve mindset!

De afgelopen jaren met ik er super veel mee bezig geweest. Het boeit me gewoon enorm, positief zijn, happy zijn met jezelf, met het leven, wetende dat je geluk echt zelf in de hand hebt. Maar hoe is de vraag. In deze blog neem ik je mee welke innimini dingen ik doe om positief te blijven en happy te zijn. Al is het maar een 10de, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Tip 1: Het leven is niet bedoelt om leuk te zijn

Ok Paul, je hebt het hier over positief en happy zijn…en dan kom jij ermee dat het leven niet bedoelt is om happy en vrolijk te zijn? Allright, yess correctomento. Als je het allemaal in het grotere plaatje bekijkt zijn wij op deze wereld gezet om, in ons geval, de mensheid te laten voor bestaan. Heel plat geslagen, voortplanting. Dus dat is vooral overleven, surviven en iets met verliefd worden is ook handig voor de voortplanting (dus ik zeg..wordt verliefd (-:)

Dus als de basis zijn niet happy zijn is, dan mogen we elke keer dat we wel gelukkig en positief zijn in onze handjes knijpen en dan komt ik gelijk op het volgende punt;

Tip 2: Kijk naar wat er wel is in plaats van niet

Dit is een van de tips voor een positieve mindset heeft mijn leven zooooveel leuker, fijner en rustiger. Ik ben maar 400 gram afgevallen deze week. Ok…read again! 400 gram, dat is wel weer 400 gram minder jou wat je hoeft mee te slepen elke dag! Dat is wel weer een behoorlijke stap dichterbij die glimlach op je gezicht als je naar jezelf kijkt. Tot en met aan afvallen tot aan dat mijn vader is overleden, dan kan ik echt denken….jee wat ben ik gezegend dat mijn moeder er nog wel is.

Ik geloof er heel erg in dat je zelf je eigen POP-UP kan zijn. Je hebt een negatieve gedachte over wat er niet is…dan denk jij…sjissel…dit is een POP-UP moment. Wat is er in dit negatieve wel in plaats van niet? Wat voor mooie positieve sticker kan je over de negatieve plakken?

Tip 3: Vandaag is echt vandaag

Eigenlijk wil ik hier zeggen, stop met denken over gisteren en morgen, over een week, over een jaar, over 5 jaar over ooit. Het mag natuurlijk wel als het positieve gedachtes zijn, maar zijn ze ook maar een tikkeltje negatief, of maak je je zorgen dan is het enige wat je hoeft te denken is; wat kan ik vandaag doen om die zorg weg te nemen?

Is dat goed op je voeding letten, wel naar de sportschool gaan en trainen, misschien toch die ene vriend bellen, is dat toch wat minder geld uit geven, is dat toch maar je maaltijden alvast voorbereiden voor morgen, is dat toch om advies vragen. Doe het, het liefst binnen een half uur als het kan dat je de actie hebt genomen om er wat aan te doen.

Tip 4: Er zijn geen slechte of goede emoties

Er zijn slechts emoties die prettiger of onprettiger zijn. En dan noem ik onprettig; boos, verdrietig, teleurgesteld, zenuwachtig etc. Wat bij mij heel erg heeft geholpen is het volgende. De minder prettige emoties mogen er zijn, het is oké, geen oordeel wat dat over mij zou zeggen. Maar als ik bijvoorbeeld boos ben, dan heb ik met mijzelf twee dingen afgesproken.

Ik mag boos zijn een half uur lang, echt heel boos, niet een beetje maar echt heel heel erg boos. maar na dat half uurtje ga ik iets doen waarmee ik uit de bozigheid kom. Voor mij is dit voor boos zijn boxen, maar is dit onenigheid met iemand dan moet ik van mezelf na dat half uur er iets aan hebben gedaan om mijn bezigheid te minderen. Bijvoorbeeld een gesprek aangaan met diegene.

Maar voor verdrietig zijn helpt dansen heel erg goed bij mij (lol). Vrolijke muziek op en gewoon dansen.

Iedereen kan negatieve emoties recetten naar positieve emoties en gevoelens. Natuurlijk gaat dit bij de ene makkelijker als bij de ander. Maar zie het als een spier, je kan dit trainen. Misschien leuk om voor jezelf op te schrijven, welke negatieve emoties je soms hebt, en welke acties kunnen helpen om die emotie om te buigen. Puur alleen de wil om je emoties om te buigen is al de wereld.

En nogmaals, ook jou negatieve emoties mogen er zijn. Ze zijn ok..je hoeft ze niet weg te drukken. De tip hierboven is alleen om het voor jezelf fijner te maken en er niet in te blijven hangen.

Tip 5: Leef aardig en oprecht

Dit klinkt misschien stomme tips voor een positieve mindset. Maar hoe vaak zie je niet dat mensen boos of geïrriteerd zijn in het verkeer, of in de sportschool als het een keer druk is. So be it, let it go. Ben gewoon aardig. Je bereikt er namelijk niets mee als je onaardig bent, het is een weerspiegeling van jezelf en niet van een ander.

Tip 6: Anderen zijn niet beter of slechter

Heb jij weleens een oordeel over een ander? Of sterker nog, over jezelf? Het geeft veel rust en happiness als je een mening niet in goed of fout ziet, maar als anders en punt erachter. laat anderen mensen leven zoals ze willen zijn. Het is ok. Je zult zien dat je ook veel milder naar jezelf gaat oordelen. Ik ben anders, en dat mag er zijn. Sterker nog, het maakt je uniek en het zegt niets, want iedereen is anders. Is gelijk veel positiever toch?

Tip 7: Zorg goed voor jezelf

Wauw, ik denk dat dit het meeste in mij heeft veranderd qua positief in het leven staan.

Jezelf op nummer 1 zetten. Kijken wat jou behoeftes zijn. Waar wordt je blij van, waar word jij een leuker mens van. Is dat sporten, plan het in. Is dat meer ‘ME’ time, plan het in. Denk vooral in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Met het besef dat eerst denken aan jezelf totaal niet egoïstisch is, want als jij veel beter aan jezelf denkt, heb je meer kwaliteit te geven.

Tip 8: Verwijder negatieve invloeden zoveel mogelijk

Bijvoorbeeld het nieuws. Heel leuk dat je op de hoogte bent van het nieuws en in de pauze mee kan praten. Maar wordt je er echt gelukkiger van? Een goede is misschien om eens echt te voelen wat je voelt na het lezen van nieuws. Ik werd er alleen maar verdrietig van en daarom besloot ik om niet dagelijks het nieuws te kijken en te lezen maar eens per week de highlights. Als er echt heftig nieuws is komt het toch wel bij je terecht, en door het nieuws per week te bekijken ben je van de grootste gebeurtenissen wel op de hoogte.

Social Media is ook een mooie. Hoeveel tijd ben je hiermee kwijt en geeft het je echt energie? Ondanks dat het mijn werk ik heb ik drie vaste momenten op de dag dat ik op SM kijk en daarmee bezig ben. En het gaat er niet om dat je er nooit mee opzit, maar ik geloof erin dat als je ergens aan het wachten bent de omgeving veel gelukkigmakender is dan je beeldscherm. Als is het drie keer op een dag dat je tegen jezelf zegt, nee, ik wil de telefoon pakken maar ga het niet doen. Ik ga even om mij heen kijken.

Oehhhhhh, en dan hebben we ook nog de categorie; een omgeving die veel klaagt, zeurt en waarbij het nooit goed genoeg is. Jij hebt altijd de keuze om een stapje terug te doen in het contact. Jij bepaald met wie je om gaat en met wie niet. Wellicht dat deze blog je gaat helpen hoe je het beste met deze kan omgaan.

En vandaag, ik wens je een dag toe met veel positiviteit, veel complimentjes geven, veel gelach en gedans. Jij bent fantastisch, weet dat!

Veel liefs,

Paula

Geef een reactie