Valentijnsdag, dit keer LIEFDE voor JEZELF!

Valentijnsdag, de dag dat de nadruk van onbekende liefde wordt vervangen door bekende liefde. Wauw….ik dacht, elke dag van het jaar geven we al liefde aan iedereen en alles om ons heen, daar zijn wij vrouwen namelijk super goed in….geven, dat is onze gave. Maar wat nou als we Valentijnsdag nou eens voor onszelf gebruiken, in plaats van gericht op de ander. Onze eigen liefde….hoe zit het daarmee?

Personal Training gaat veel verder dan alleen het coachen naar een bepaald doel toe. Omdat het doel te bereiken merken vrouwen dat ze steeds stukje bij stukje zichzelf centraal gaan zetten om vervolgens nog meer te kunnen geven aan een ander.

Kortom om, enerzijds te beseffen ze dat ze meer kunnen geven als je aandacht en energie in jezelf stopt, anderzijds door te voelen ze steeds letterlijke zelf liefde ervaren omdat ze blijer zijn met wat ze zien in de spiegel en zich veel energieker voelen. Een prachtig proces al zeg ik het zelf. Wat…..ik vind dit het GAAFSTE wat er is!!!!!

Want merk je dat je regelmatig;

  • Jezelf bekritiseert, negatief over jezelf praat?
  • Vaak voelt alsof je niet goed genoeg bent?
  • Je vaak sorry zegt?
  • Jezelf vergelijkt met andere vrouwen en tot de conclusie komt dat jij minder bent?

Holimuc, ooit heb ik ook zo’n lijstje allemaal met hoofdletters JA beantwoord en WAUW….het voelt letterlijk als een bevrijding als je overal NEE om kunt antwoorden. En jij kan ook die switch maken, het kost tijd en wilskracht, maar he!

You can do this! Valentijnsdag is volgens mij echt de uitgelezen dag om hier mee te beginnen.

Maar hoe kan je jezelf vandaag al in dat proces storten om ook die switch te maken naar meer zelfliefde (serious…ik vind het een stom woord zelfliefde…net alsof je de hele dag met jezelf aan het knuffelen bent…ik heb het geprobeerd en viel vervolgens om…). We gaan het zoeken in andere dingen, lijkt me een beter plan (-:

  1. Stop met oordelen over jezelf en over anderen

Easy de peacy gezegd maar ik heb een trucje hiervoor wat mij enorm heeft geholpen. Oordelen maakt je nooit blijer en gelukkiger. Je vult een leegte van jezelf op als je het nodig hebt om te oordelen, zowel over jezelf als een ander. Dat gat kan je zelf opvullen door; wanneer in je hoofd die stem hoort en bijvoorbeeld zegt, zij is echt gek met dat lelijke haar. Op dat moment hoef je alleen maar te denken, oeps…ik ben aan het oordelen.

Alleen het opmerken is al voldoende. Door dat je ervan bewust wordt wanneer je een oordeel hebt – en dat doe je door alleen maar te denken, ik was aan het oordelen – verdwijnt het gevoel wat je ervan krijgt en dus heb je niets meer op te vullen. De tweede standaard zin die nu in mij opkomt is, oké het is anders, maar anders is OK. Punt. That’s it. Echt give it a try, het is zo verfrissend en fijn.

  1. Pak rust momenten

We zijn, zeker wij vrouwen, alleen maar aan het plannen. Het liefst timmeren we ons hele week vol zodat we weten waar we aan toe zijn, dat geeft rust. Maar plan nou eens als eerste je rustmomenten in en laat die heilig zijn. Voor al het andere. En bescherm jezelf dat dat rustmoment een must is en dan pas de rest, dit is de basis.

En bedenk voor jezelf wat rust inhoud. Is dat nog steeds bezig zijn met social media? Neem je in je rusttijd wel de telefoon op als die gaat? Voor mij is rust, mijn telefoon op standje vliegtuigstand, ik kijk niet naar schermen dus TV op laptop.

Soms lees ik een tijdschrift of een boek en ik pak altijd mijn 10 minuten dat ik echt nix doe. Dan lig ik op mijn rug, handen op mijn buik en voel ik hoe mijn ademhaling is. Freaking love it. Heel gek, maar je ervaart alles wat erna komt bewuster en de tijd lijkt langer te zijn.

  1. Zeg twee keer NEE in de week

Nu denk je, whahah ik zeg wel vaker nee in de week. Ok got it.

NO

Het is zo makkelijk om mee te veren met een ander, om even te pleasen, om even niet te moeilijk hoeven te doen, omdat je er überhaupt niet over nadenkt. Maar stiekem voel je in je buik dat je ergens Ja op zegt wat eigenlijk nee is als je echt zou luisteren naar jezelf.

Zeg sowieso de aankomende week twee keer NEE als je normaal gesproken JA zou zeggen. Het klinkt stom, maar op langere termijn word je er echt leuker door. Mensen weten meer wat ze aan je hebben en als het wel Ja is, dat je het ook echt meent. En kan het spannend zijn, for sure! Maar besef dat de mensen die echt van je houden wel bij je blijven. Vertrouw daarop.

  1. Heb jij de regie in handen?

Bepaal JIJ je leven, of doen anderen mensen dit voor jou? Je leven wordt zoveel rijker als je dingen doet die jezelf hebt besloten te gaan doen, het afmaakt en echt dingen doet die jou gelukkig maken JIJ bent verantwoordelijk voor jou leven niet een ander. Ook niet je ouders, ook niet je vriend, ook niet je baas. Als dingen niet lukken en het is ja maar, bedenk dan hoe jij de situatie kan creëren dat het wel lukt.

Wat heb je daarvoor nodig? En als je dat deelt met mensen, dan gaan ze voor je rennen. En natuurlijk heb je niet zelf alles in de hand, maar wel hoe je ermee omgaat. Wat is je grootste droom, begin die eens te delen met mensen, bedenk welke stappen daaraan bijdragen en ga het doen. Just do it is the Key!

  1. Leef gezond

Zorg echt voor jezelf, leeg gezond. Je hebt maar een lichaam en die is ooit op en moe. Maar jij kan ervoor zorgen dat je je lichaam, letterlijk je tempel waar je in mag leven, gezond houdt. Gun jezelf om je energiek te voelen, je hormonen op orde te hebben, je stralend te voelen. Veelal begint dit allemaal met wat je jezelf als voeding geeft, hoeveel nachtrust je jezelf gunt en hoe actief je bent. Je lichaam is je dankbaar, je krijgt er veel dankbaarheid voor terug.

  1. Ontdek waar jij happy van wordt, en doe dat vaker!

Je kent het wel, momenten waarop je onwijs moest lachen, of je juist super kon ontspannen, of je mega zelfverzekerd voelde. Plan vaker die momenten is. Creëer die momenten. Dit kan zijn een dagje sauna totaal een Spotify lijst waarbij je elke keer weer staat te dansen in de woonkamer. Name it..plan ze in, het maakt je gelukkig en blij!

En mocht je soms momenten hebben dat je even niet weet wat je happy maakt, of welke keuze je het beste kan maken vanuit zelfliefde. Ik denk dan altijd; wat zou mama (of iemand anders voor jou die echt heel veel om je geeft) mij nu adviseren. Zij denkt namelijk altijd uit het oogpunt wat het beste voor mij zou zijn, en dat is vaak de beste keuze.

Hoe meer je liefde je aan jezelf geeft, hoe meer je andere vervolgens te geven hebt. Geniet van deze Valentijnsdag! En ook al implementeer je maar een van deze tips, het gaat je zoveel moois geven!!!!

Het leven is van jou….en van niemand anders.

Veel liefs, Paula

Geef een reactie