Waarom jij zoveel meer resultaat kan behalen in de sportschool!

Mijn setting; vanochtend om half 7 opgestaan, direct zonder make-up door naar de gym en heerlijk getraind. Tijdens mijn rust kijk ik af en toe natuurlijk om mij heen en vind ik het leuk als de tijd het toelaat om met vrouwen te kletsen die ook aan het trainen zijn. Mijn eerste vraag is eigenlijk altijd, welk gaaf doel heb je? Waarvoor train je? Welk resultaat wil je bereiken? En eigenlijk vraag ik; hoe zet jij je spaarzame tijd in, in je drukke bestaan om aan je doel te werken? Want we zijn druk, right?

En dan kan ik mij verbazen dat er zoveel vrouwen daar eigenlijk geen antwoord op hebben wat het resultaat moet zijn. Ze zijn in de sportschool aanwezig omdat het hun een goed gevoel geeft dat ze er zijn. Ze zeggen eigenlijk; ik train drie keer in de week en dan komt dat doel vanzelf. En hier zit de key waarom jij nog zoveel meer resultaat kan behalen in de sportschool!

Begrijp me niet verkeerd, ik juich het met mijn alles wat ik heb toe dat je daar staat, in de sportschool, aan het trainen! Sterker nog, veel vrouwen zouden jou als inspiratie kunnen gebruiken, want wat jij doet is al een topprestatie! Je bent er, je staat er, je doet je best!! Klinkt een beetje raar misschien, maar alleen dat al kan ik zo blij mee zijn.

Dit doet bijna zeer!!

Maar ik vind het zo onwijs zonde. Sterker nog, het doet mij bijna pijn, dat vrouwen hun kostbare tijd besteden aan alleen er zijn. Geen doel hebben en al helemaal geen plan hebben en niet weten naar welk resultaat ze opzoek zijn. Trainen waar je op dat moment zin in hebt, stoppen wanneer je een beetje moe begint te worden, en naar huis gaan als er iemand vijf minuten tegen je aan heeft gekletst en je eigenlijk bedenkt dat het zo wel mooi is geweest.

Zonder plan is er geen geplande eindbestemming. Ik geloof erin dat iedere vrouw wel met een reden in de sportschool is, maar dat niet altijd durft te benoemen wat ze graag anders zouden willen en als tweede geen idee hebben hoe ze bij dat doel moeten komen. Hoevaak moet je voor je doel trainen?

Welke oefeningen, hoeveel herhalingen, wel of geen cardio? Hoelang gaat het eigenlijk duren voordat ik mijn doel heb bereikt? Ennehhh, dan hebben we het nog niet eens over voeding… hoe zit het met voeding. Wat is goed en niet goed voor mijn lichaam en mijn doel. Waardoor je niet zoveel resultaat kan behalen in de sportschool.

Misschien train je nu wel veel vaker dan zou moeten, train je totaal niet effectief, zou je proces veel sneller kunnen en leg je jezelf allemaal restricties op met voeding wat helemaal niet hoeft! Zonde toch!!!

Maar wat nou als je je doel durft te benoemen. Stel nou dat je jouw doel wel eens hardop uit, hoe groots die ook is. Juist groot is goed, des te gaver de bestemming.

Ik denk namelijk dat het twee kanten op werkt. Een plan geeft je rust, je hoeft zelf een soort van niet meer na te denken, je hoeft alleen nog maar te doen. Als je dat doet (en nee het hoeft niet perfect) dan weet je dat je het goed doet, dat die eindbestemming er komt. Bijna al mijn klanten geven aan dat ze nu zoveel meer rust ervaren omdat er een plan is.

Ze weten welke oefeningen ze gaan doen in de sportschool, dat het bijdraagt aan het doel, ook de kleine minidoelen enorme mijlpalen zijn. Met voeding is de grootste openbaring dat je helemaal niet een dieet hoeft te volgen om strakker te worden, af te vallen en je spieren zichtbaarder te maken.

Je moet alleen leren hoe voeding voor je kan werken. Maar zelf die bitterbal, chocolade en uiteten kan nog steeds. Geen restricties is mijn uitgangspunt, leren hoe voeding werkt wel.

Eigenlijk is mijn grote oproep, zorg voor een goed plan om naar jouw droomlichaam te werken. Hierdoor kan je veel meer resultaat behalen in de sportschool. Is het makkelijk, nee, maar we kunnen het wel zo makkelijk en vooral leuk mogelijk maken. Echt, je bent het waard. En heb je geen idee hoe een goed plan eruit ziet? Dan mag je mij altijd een berichtje sturen of vraag het bij je sportschool of ze je kunnen helpen.

Zet je kostbare tijd effectief is, en misschien hou je daardoor wel heel veel tijd over voor andere leuke dingen.

Veel liefs,

Paula

Geef een reactie