Wat als je wilt opgeven en toch gaat doorzetten!

OK, daar zit je dan. Na veel ploeteren, trainen, op je voeding letten, alles gaat goed en dan komt ie, ineens, uit het niets……je bent er totally klaar mee! Wat moet je doen als je wilt opgeven en toch door moet zetten?

De wereld kan je gestolen worden, je doel in de prullenbak, het is NU en NU heb ik er nul, komma nul meer zin in!!!! Opgeven, daar heb ik nu zin in, mega veel. Het woord falen hoor ik in de verte maar ook die kan me niet pakken.

Vandaag voel ik me exact zo, klaar met die banaan! Geen energie, geen tijd, geen krachtig gevoel in mijn lichaam, dat. Als je ooit ergens consistent in wil zijn zal je dit moment herkennen. Hoe groter en belangrijker je doel, hoe heftiger dit moment kan zijn. Ik wil opgeven maar toch moet ik doorzetten.

Are you in?

Onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania toont dat doorzettingsvermogen en de passie om je doel te behalen in nauw verband staan met het behalen van succes. Ok die passie en dat doorzettingsvermogen mis ik ongeveer om precies te zijn 100% vandaag.

En als coach voor mezelf dacht ik…ik ga dit blog schrijven. Genoeg geklets, kom maar op met die tips!!!!

Dit is wat ik doe als ik wil opgeven en toch moet doorzetten.

1) Je geest, je brains, maken gedachtes en dat is slechts een optie

Beschouw elke gedachte die je hebt als een suggestie, het is geen moeten. Op dit moment suggereert mijn hoofd dat ik me moe voel en geen zin heb (behalve zin in veel en lekker eten haha, check).

Maar als ik hier even een pauze inlas (dit is echt de grootste tip ever, bij elke gedachte die in je op komt die niet bijdrage hebben aan je lange gave lange termijn doel las een pauze in. Bij mij gaat dat zo, ik voel me moe en heb echt geen zin….0 zin, ok check dit is een ‘pauze’ gedachte. Zo noem ik ze ook letterlijk)

Als ik echter even pauzeer, kan ik nieuwe suggesties ontdekken. Mijn geest suggereert ook dat ik me heel goed zal voelen over het bereiken van dit werk als het eenmaal is gedaan. Het suggereert dat ik de identiteit die ik aan het bouwen ben zal respecteren als ik me houd aan het schema. Het suggereert dat ik de mogelijkheid heb om deze taak te voltooien, zelfs als ik er geen zin in heb. Hierdoor kan ik doorzetten als ik wil opgeven.

2) Jij hebt macht

Jij hebt de macht! En dat is gaaf! Jij bepaalt wat je gaat doen, niet je gedachtes. Als ik geen zin heb, dan is het eerste wat ik denk als ik de pauze heb, ongeacht hoe moeilijk een keuze is of een optie die me wordt voorgeschoteld. WAT GAAF!! IK HEB EEN OPTIE! Alleen dat idee al brengt positifiteit met zich mee. Which I like!

3) De input en de output

Ik probeer altijd in dat waar ik geen zin in heb met tijd die ik erin moet/mag steken en hoeveel uitwerking het op een dag kan hebben. Dus tijd voor tijd principe. Ok, een training duurt bij mij ongeveer een uur.

Het leven is nu gemakkelijker dan ooit. 300 jaar geleden zou je sterven als je je eigen eten niet zou doden en je eigen huis zou bouwen. Vandaag lopen we te zeuren over het vergeten van onze iPhone-oplader. Perspectief behouden. Je leven is goed en je ongemak is tijdelijk. Stap in dit moment van ongemak en laat het je versterken! Powerrrr!

4) Het meest zonde wat er op aarde bestaat is spijt hebben

Alright, wat ik altijd probeer te doen is te denken in spijt. Niet wat zou ik moeten doen of wat is het beste, maar waar heb ik later (kan over een uur zijn, of morgen, of over een paar maanden) het meeste spijt van. Dat ik wel naar de gym ben gegaan, of niet.

Het gekke is altijd dat iedereen kan een gouden medaille willen. Weinig mensen willen trainen als een Olympiër. En toch ondanks soms al het verzet van mijn gedachtes heb ik me nooit slecht gevoelt na een training. Soms is de simpele daad van het verschijnen en de moed hebben om het werk te doen – zelfs op een gemiddelde manier – een overwinning die het waard is om te vieren.

Celebrate life to he fullest! Dit is het leven!!

5) Dit is het leven

Oef, klinkt heftig wel..Maar volgens mij is het leven een constante balans tussen toegeven aan het gemak van afleiding of het overwinnen van de pijn van discipline. Holi, dit kwam ineens in me op!!! Sta er zelf van te kijken (haha)!  Uiteindelijk ben je hetgeen wat je doet en de kleine mini beslissingen die je maakt tussen dit continue gevecht wie je bent.

Is dit het moment waarop je geen zin hebt om de training te doen, om je voeding te plannen, om je werk af te maken, om je telefoon weg te leggen?! Helloooo, maak de juiste beslissing. DIT is jou tijd, jouw leven, jou alles! Het is niet iets wat je kan weggooien. Het is heen generale repetitie. DIT IS HET! Jouw leven!  Besteed je tijd dat je er trots van wordt, please, je hebt maar een leven. Dit moment komt nooit meer terug, nooit meer! Dus ga doorzetten en juist als je wilt opgeven!

6) Just DO It!

Wat doe ik als ik zin heb om op te geven? Just show up. That’s all. Is het het beste op de dag wat ik kan geven? Geen idee, maar om je te focussen op het proces, wel gaan, dan maar twee herhalingen minder in de gym, dan maar……….. ik ben wel komen opdagen.

Wil jij ook de mindset krijgen om wel je doelen te behalen? Klik op de onderstaande button voor meer informatie over persoonlijke begeleiding van mij. Ik wil er graag voor je zijn, ook jou wil ik laten stralen wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt. Want ja, het is nu….en ook jij heb het recht om echt lekker in je vel te zitten!! Niets is lekkerder dan dat!

Warme zonnestraal jouw kant op,

Paula

Geef een reactie